Hamsters:
Benodigdheden

Het is verstandig om voor dat je een hamster koopt alle benodigde spullen te hebben aangeschaft, naast de hok of kooi heb je het volgende nodig:

Een huisje:
Een hamster heeft een slaaphuisje nodig. Je kan een huisje kopen in de dierenwinkel (die zijn dan bijv. van hout of kunststof) of je kunt ook een omgekeerde bloempot gebruiken waar een gat in zit. Let er wel op dat er geen scherpe randen aan zitten.

Strooisel:
Het beste wat je kan gebruiken als bodembedekking is speciaal strooisel voor knaagdieren dat je in de dierenwinkel kan kopen. Zand, kattenbakvulling en aarde zijn niet geschikt als bodembedekking.

Een drinkflesje & voerbakje:
Koop het drinkflesje in de dierenwinkel (ze zijn er op formaat 'hamster'). Het kan aan de tralies worden bevestigd en is erg handig. Ik raad je aan om het water niet in een schaaltje te doen, vaak komt er dan allerlei viezigheid in (zoals strooisel etc.) waardoor het water vervuild wordt. Het voerbakje moest stevig zijn (het mag niet omvallen) en natuurlijk moet het makkelijk schoon te maken zijn. Ook een goed voerbakje kan je in een dierenwinkel kopen.

Nestmateriaal:
Het nestmateriaal zorgt dat het in het huisje warm is. Als nestmateriaal kan je hooi, stro, stukjes schone lapjes textiel of speciaal nestmateriaal dat je in de dierenwinkel kan kopen gebruiken.

Een knaagsteen:
Een knaagsteen zou er voor zorgen dat de tanden genoeg afslijten... Een fabeltje, wanneer de tanden van je hamster goed staan zullen ze nooit doorgroeien, wanneer ze verkeerd staan zullen ze hoe dan ook doorgroeien. Veel hamsters vinden het wel leuk om ergens op te knagen, een goedkoop alternatief voor de knaagsteen is dan een wilgentak(je). Neem hiervan echter niet het dunste stuk en haal zeker in het begin een deel van de bast er af om te voorkomen dat je hamster ineens veel wilgenbast binnenkrijgt. (= een snelle verandering van voer = niet gezond.)

De informatie is gebaseerd op www.dehamster.nl


Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum!

 
Benodigdheden
Beweging en speelgoed
Gedrag
Verzorging
 

Contact
Disclaimer
Copyright