Honden:
De hond

Fotograaf: Ivan de Bree

Honden worden al eeuwen lang als huisdier gehouden, vroeger voornamelijk voor de waak, tegenwoordig voor de gezelligheid. En terecht, voor de 'gezelschapshonden' zijn echte huisdieren die zich erg aan mensen hechten.

Ze leven heel dicht bij de mens en dus is er veel contact. Daarom wordt er meer van honden gevraagd dan van huisdieren als het konijn, er zijn duidelijke regels en de hond moet zich geheel aanpassen aan de dagelijkse routine in het gezin. Het opvoeden en leren is daarom een belangrijk aspect in de informatie op deze site.

Ook medische informatie speelt een belangrijke rol, van alle huisdieren is er bij de hond op geneeskundig gebied het meeste mogelijk. Er is ook veel mogelijk om ziekte te voorkomen en je hond in topconditie te houden.

Het DierenRijk heeft een grote hoeveelheid praktijk en medisch gerichte informatie. Als er na het lezen van de informatie nog vragen zijn kunnen deze gesteld worden op het forum.
Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum! 
Aanschaf
Bezitsdrang
Castratie
Contact met baby
Gebitsproblemen
Gezondheidschecklist
Hond bij kat
Jaloezie
Jeuk
Kat bij hond
Kieskeurig eten
Nierstenen