Honden:
Aanschaf van een hond

Impulsief een huisdier in huis halen, is het slechtste dat je kan doen. Voor je huisdier maar ook voor jezelf is het beter om eerst goed na te denken over het soort, grootte, verzorging, enz dat het beste bij jou en je gezin past. Bedenk dat je de volgende 15 jaren de volle verantwoordelijkheid zal dragen over het lieve net aangeschafte huisdier. Spijtig genoeg zitten de asielen propvol met impulsief gekochte 'schatjes', die groeien en veel verzorging vergen.

Hondenliefhebbers die een diertje zoeken kunnen evengoed eens een kijkje gaan nemen in het dierenasiel of zich informeren bij hondenverenigingen. Zo rem je ook de broodkwekers wat af. Alle beetjes helpen immers?

Hier volgen enkele tips:

Bovenwoning zonder lift: kleine honden die goed ter been zijn, zoals Terriėrs. Geen honden met korte poten en een lange ruggengraat, zoals Teckels of Bassets.
Bovenwoningen met lift: kleine honden, die slecht kunnen traplopen, zoals Teckels, Mopshonden, Chihuahua's en andere kleine honden.
Huis met tuin: alle soorten honden, in verhouding met de grootte van je tuin.
Tijd, opvoeding, dierenarts: alle soorten dieren hebben verzorging, opvoeding en aandacht nodig. Voeding, dierenarts en ook de overige verzorging kost (veel) geld, hou daar rekening mee!

WEL of GEEN hond??? Wie een hond wil nemen, moet zichzelf van tevoren een paar belangrijke vragen stellen:

Kunt u, niet alleen nu maar ook de komende 15 jaar, een hond (in uw woning) houden?
Wandelt u graag - ook bij slecht weer?
Heeft u de tijd, het geduld en het doorzettingsvermogen om een hond op te voeden, ook wanneer hij lastig mocht blijken?
Kunt u ertegen als de hond met vuile poten uw woning of uw auto binnenstapt?
Heeft u dagelijks een uur of twee tijd voor uw hond?
Bent u zelf net zo aanhankelijk en trouw als u van uw hond verwacht?
Hoeft de hond geen hele dagen alleen te blijven?
Weet u al iemand die tijdens vakantie of ziekte de hond wil verzorgen?
Heeft u voldoende geld om onverwachte kosten van de dierenarts te kunnen betalen?
Weet u zeker dat niemand in uw gezin allergisch is voor dierenharen?

Als je maar 1 vraag met "nee" hebt beantwoord, moet je je ernstig afvragen of je echt een hond wil !
Het is niet omdat je besluit om geen hond te nemen dat je geen dierenvriend zou zijn ! Het is dikwijls diervriendelijker om deze niet in huis te nemen en de lange uren van wachten, alleen zijn, te moeten leven op een beperkte oppervlakte, straf te krijgen en niet weten waarom ... vraag het maar aan de honden in het asiel en hun medewerkers. Trouwens deze mensen kunnen je ook met raad en daad bijstaan, zo ook op de allereerste plaats een dierenarts !

Deze informatie is afkomstig van de website http://honden.smiley.be/bezin.html, omdat deze website juiste en volledige informatie over dit onderwerp aanbiedt is met toestemming van de webmaster van de betreffende site besloten de informatie over te nemen.


Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum! 
Aanschaf
Bezitsdrang
Castratie
Contact met baby
Gebitsproblemen
Gezondheidschecklist
Hond bij kat
Jaloezie
Jeuk
Kat bij hond
Kieskeurig eten
Nierstenen