Honden:
Contact met baby

Fotograaf: Ivan de Bree

Als je een hond hebt en er komt een baby bij zal deze zich moeten aanpassen en een deel van de aandacht missen. Toch zal hij zijn nieuwe huisgenoot moeten accepteren, en daarvoor is een goede basis nodig.

Je mag om te beginnen je hond en baby nit alleen laten, niet alleen voor het risico van de baby, maar ook hond. Het kindje kan hem namelijk onbewust pijn doen en omdat de meeste honden beseffen niets te mogen doen tegen die kleine hummel, maar hun geduld kan op raken.

Laat de hond vertrouwd raken met alle aanpassingen en veranderingen in huis zowel voor als na de geboorte van het kindje. Ga tijdens de zwangerschap extra met je hond oefenen wat betreft commando`s als zit, blijf en kom. Als de baby er dan is kan je hem bij je laten zonder telkens veel aandacht aan hem te moeten besteden.

Als een van de ouders met het kindje thuis komt moet hij of zij eerst de hond alleen begroeten en dan pas met het kindje. Een doek of zo aan de hond geven met de geur van de baby er aan zorgt er voor dat de hond aan de geur gewend raakt.

Laat hem in de eerste uren op afstand de baby observeren. Je moet hem nu belonen voor goede reacties, maar ook duidelijk straffen als hij iets doet wat niet mag. Hij mag ook niet te opgewonden worden, laat hem pas bij het kindje als hij er rustig naar kan zitten kijken.

Het is van groot belang dat je de daarop volgende maanden extra veel aandacht aan de hond besteedt zodat deze niet jaloers wordt en de baby gaat accepteren.
Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum! 
Aanschaf
Bezitsdrang
Castratie
Contact met baby
Gebitsproblemen
Gezondheidschecklist
Hond bij kat
Jaloezie
Jeuk
Kat bij hond
Kieskeurig eten
Nierstenen