Honden:
Hond bij kat plaatsen

Foto: Het DierenRijk .nl Fotowedstrijd 2006

Als een kat altijd alleen is geweest heeft hij altijd een bevoorrechte positie binnen het gezin gehad, de andere gezinsleden hadden alleen aandacht voor hem of haar. Net als bij kinderen die een broertje of zusje krijgen moet ook de kat er aan wennen dat hij de aandacht moet delen en de nieuwe huisgenoot moet accepteren. Een goede start is dan van groot belang.

Als er een hond bij het gezin komt zal deze veel aandacht op eisen die normaal naar de kat zal gaan. Deze heeft naar zijn idee een concurrent in huis. Ook de geur, het drukke gedrag van de hond en het blaffen kunnen nogal wat stress opleveren.

Laat je kat met de hond kennismaken als deze slaapt, zorg er dus voor dat je hondje zijn buik vol heeft en goed moe is. Dwing je kat niet, maar laat deze rustig haar gang gaan, ook als ze niet naar hem toe gaat. Doet ze het wel, dan krijgt ze de mogelijkheid aan hem te snuffelen en hem eens goed te bestuderen. Dit kan er tot leiden dat ze hem niet meer als vijand ziet. Zorg dat je bij deze kennismaking zelf rustig bent omdat de kat dat aanvoelt, blijf echter hoe dan ook in de buurt. Schrik niet als je kat gaat blazen of in de aanval lijkt te gaan, zo lang de hond niets doet zal ze hem niets aan doen.

Je moet er rekening mee houden dat je hondje wel een paar krauwen zal krijgen in de eerste weken. Dit zal je echter maar voor lief moeten nemen, leer hem echter wel niets terug te doen zodat de kat leert dat hij geen kwaad in de zin heeft en dat aanvallen dus overbodig is.
Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum! 
Aanschaf
Bezitsdrang
Castratie
Contact met baby
Gebitsproblemen
Gezondheidschecklist
Hond bij kat
Jaloezie
Jeuk
Kat bij hond
Kieskeurig eten
Nierstenen