Honden:
Jeuk

Een hond kan op vele manieren duidelijk maken dat hij jeuk heeft, het ritmisch tikken van de staart tot het met doffe klappen de elleboog op de vloer laten slaan. Kijk altijd even waarom een hond iets doet, eindeloos krabben kan de huid geÔrriteerd maken.

Honden hebben van nature meer last van jeuk dan mensen. Reden van krabben kunnen bijvoorbeeld zijn dat ze last hebben van vlooien, mijten, allergieŽn, een droge huid of vieze vacht. De beste manier om de jeuk te bestrijden is de oorzaak te vinden, en die vervolgens te verhelpen.

Begin met een bad
Als u uw hond niet regelmatig (1 keer per maand) in bad doet zullen vuil, vet en andere viezigheid in de vacht blijven zitten. Dit kan enorme jeuk veroorzaken.
Gebruik voor de hond nooit mensen shampoo, hier krijgen ze door het uitdrogen van de huid veel meer jeuk van.

Om het bad een nog betere functie te geven tegen de jeuk kunt u zemelen aan het badwater toevoegen, bijvoorbeeld Aveeno. Laat uw hond dan 5 tot 10 minuten in het water weken.

Bestrijd vlooien
Gebruik voor honden praktisch altijd vlooien middel, antivlooien shampoo, vlooien poeder of spray. Om de jeuk tijdelijk te verlichten kunt u de hond in een koel bad stoppen.

Geef bij een allergie vetzuren
Als de oorzaak van de jeuk allergie is kunnen supplementen met vetzuren uitkomst bieden. Deze zijn verkrijgbaar bij reformwinkel en dierenarts, vraag uw dierenarts om de juiste dosering. Na ongeveer 6 weken zal het resultaat zichtbaar zijn.

Antihistaminica
Jeuk als gevolg van een allergie kan vaak gestopt worden met antihistaminica als Benadryl. Vraag de dierenarts om de juiste dosering. Zo`n 6 mg. per kilo lichaamsgewicht is normaal.


Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum! 
Aanschaf
Bezitsdrang
Castratie
Contact met baby
Gebitsproblemen
Gezondheidschecklist
Hond bij kat
Jaloezie
Jeuk
Kat bij hond
Kieskeurig eten
Nierstenen