Honden:
Uitlaten

Foto: Het DierenRijk .nl Fotowedstrijd 2006

Iedere hond, welk ras dan ook moet worden uitgelaten. Om de hoeveel uur dit moet verschilt per hond, je kan een hond bijv. geleidelijk aanleren om maar 3 keer per dag uit te gaan. Om om de vier uur de hond uit te laten is normaal, hoewel sommige honden wat je ze ook aanleert de 3 uur niet eens redden.

Saai
Veel mensen vinden het uit gaan saai, maar je kan het voor je zelf en voor de hond ook heel spannend en leuk maken. Neem ten eerste eens een bal of een stok mee waar je onderweg mee speelt. Neem niet iedere keer de zelde route, en ga bijv. eens langs een diereweitje langs een sloot. Probeer met de hond ook stukjes te rennen en laat `m misschien ook met andere honden spelen.

Trekken
Veel honden trekken tijdens het lopen, vooral als ze een andere hond zien. Om dit te stoppen zijn er een paar manieren. Probeer ten eerste de wandeling wat leuker te maken, op de hier boven genoemde manieren, gooi met het balletje of de stok als je een andere hond tegenkomt, laat zien dat jij intresanter bent! Straf je hond niet af, dan denkt deze juist dat jij hem aanmoedigd. Als de hond trekt zonder naar een andere hond toe te willen, draai dan om, begint ie aan de andere kant weer, draai dan weer om. Doe dit net zo lang tot ie je aan kijkt van wat wil je nou eigenlijk?. Een andere manier is natuurlijk op cursus gaan...

Riem of tuigje?
Het is verstandig een tuigje te nemen voor de hond, zo trek je niet aan de nek. Ook als honden trekken moet je ze geen slibketting (ed.) aan doen. Je kan ze beter goed opvoeden.


Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum! 
Aanschaf
Bezitsdrang
Castratie
Contact met baby
Gebitsproblemen
Gezondheidschecklist
Hond bij kat
Jaloezie
Jeuk
Kat bij hond
Kieskeurig eten
Nierstenen