Honden:
Verharen

Bijna alle honden verharen, dit kan leiden tot veel schoonmaakwerk of zelfs allergie. Verharen is niet tegen te houden, maar je kan de overlast in huis wel binnen de perken houden.

Verschil per ras
Praktisch ieder hondenras verhaard, de ene echter erger dan de andere. Over het algemeen is het zo dat de honden die je niet moet trimmen (knippen) het meest verharen.

Uitborstelen
De effectiefste manier om de overlast te beperken is uitborstelen. Doe dit iedere dag. De soort borstels en kammen die je moet gebruiken verschillen per ras. Zo is voor een kort harige hond een borstelhandschoen zeer handig, een borstel is meer voor langharige honden die echter na het borstelen nog gekamt moeten worden. Vraag als je een rashond hebt bij de rasvereniging wat je het beste kan gebruiken en anders bij de dierenspeciaalzaak.
Het is van belang dat je met korte, diepe en stevige halen kamt met de groeirichting mee, vervolgens doe je het tegen de richting in om het haar dat is blijven zitten alsnog te verwijderen.

Bad
Als je hond in bad is geweest is het makkelijker de oude haren te verwijderen, het is wel van belang dat je eerst de klitten uit de vacht verwijdert omdat je deze er anders veel moeilijker uitkrijgt.

Opzuigen
Er zijn natuurlijk heel wat honden die niets van de stofzuiger moeten hebben, als dat bij jouw hond niet het geval is kan je ook proberen de hond te stofzuigen. In de dierenspeciaalzaak zijn speciale koppelstukken te krijgen. Je kan het ook goed met de kruimeldiep doen omdat deze minder hard zuigt.
Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum! 
Aanschaf
Bezitsdrang
Castratie
Contact met baby
Gebitsproblemen
Gezondheidschecklist
Hond bij kat
Jaloezie
Jeuk
Kat bij hond
Kieskeurig eten
Nierstenen