Honden:
In de zomer

Foto: Het DierenRijk .nl Fotowedstrijd 2006

Zoals bij eigenlijk alle huisdieren kan de zomer wat problemen geven bij honden, vooral wanneer ze een korte neus hebben. Opzich kunnen ze er wel tegen, maar je moet gewoon rekening houden met het weer.

Je hond laten rennen naast de fiets is niet verstandig bij warm weer, geef je hond ten alle tijden de mogelijkheid aan te geven wanneer het te veel voor hem wordt. Ga geen grote afstanden lopen in de zon, en zorg dat wanneer je wat langer weg gaat, lopend of bijvoorbeeld met de auto, dat je een drinkensbakje en een flesje water bij je hebt.

Zorg ook in de auto voor verkoeling, hang zonnenschermpjes voor het raam zodat er wat schaduw is. Laat je hond nooit alleen in de auto zitten, het wordt er zeer warm wanneer wanneer de auto stil staat.

In deze tijd van het jaar vormen teken ook een problemen. Ze komen op je hond uit het hoge gras en vanuit bomen. Je zult moeten proberen hoog gras en bossen te vermijden. In de dierenspeciaalzaak zijn tekenpenningen, bandjes en vlooienmiddel die ook tegen teken werkt te koop. Deze producten zorgen ervoor dat de teek loslaat, niet dat hij niet op je hond komt.
Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum! 
Aanschaf
Bezitsdrang
Castratie
Contact met baby
Gebitsproblemen
Gezondheidschecklist
Hond bij kat
Jaloezie
Jeuk
Kat bij hond
Kieskeurig eten
Nierstenen