Katten:
Castratie / sterilisatie

Als je poes niet geholpen wordt krijg je te maken met krolsheid waarbij ze vaak wegloopt. De kater kan agressiever gedrag vertonen en ook weglopen als er krolse kat in de buurt is.

De pil en prikpil
De pil is een gangbare manier om de krolsheid van je poes te voorkomen. Na een aanloop van enkele dagen waarin iedere dan 1 pilletje geven dient te worden kan je over gaan naar een tablet per 1 2 weken.

Het gebruik van de poezenpil is slecht en zeker het gebruik op de lange termijn, het geeft namelijk veel kans op kanker van de melkklieren,baarmoederontstekingen en suikerziekte. het is dus af te raden om de poes op de pil te zetten,dus altijd steriliseren dat voorkomt een hoop ellende.

Sterilisatie
De term sterilisatie is eigenlijk verkeerd, de eierstokken en een deel van de baarmoederhoornen worden verwijderd waardoor je het eigenlijk castratie kan noemen. Het kan nooit ongedaan gemaakt worden. De kans op baarmoeder ontsteking wordt kleiner. Aan de ingreep hangt echter een behoorlijk kostenplaatje.

De ingreep kan bij een poes eigenlijk al op een leeftijd van 8 weken worden uitgevoerd, ze zal er op jonge leeftijd minder last van hebben en de operatie is een stuk gemakkelijker. Een groot nadeel is echter dat het urineafvoerend apparaat zich dan niet meer volledig ontwikkeld waardoor de poes de urine kan laten lopen (dit kan ook pas op late leeftijd optreden). De beste leeftijd is dan ook 8 10 maanden.

Castratie
Ook bij de kater kan de ingreep al op zeer vroege leeftijd worden uitgevoerd, namelijk als hij 2 3 maanden oud is. Het voorkomt vervelend gedrag.
Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum!

 
Castratie
Hond bij kat
Kat bij hond
Oudere kat
Poetsgekte
Training
 

Contact
Disclaimer
Copyright