Katten:
Kat bij hond plaatsen

Fotolicensie onder: GNU-licentie voor vrije documentatie

Meestal gaat het contact van hond naar kat goed en is de hond bereid vriendschap te sluiten. Maar soms komt het helaas ook voor dat je trouwe viervoeter de kat wegjaagt en er tegen gaat blaffen.

Als je een kitten neemt, of een kat uit het asiel die aan honden gewend is, en deze gaat nieuwsgierig naar de hond toe dan kan je je verder concentreren op de hond, als dit niet het geval is kan dat problemen geven. In de rubriek katten: een hond erbij staat meer informatie over het oplossen van dit probleem.

Stuur je hond naar zijn slaapplaats of doe hem een riem om zodat hij niet achter de nieuwe huisgenoot aan kan. De kat moet de kans krijgen zijn nieuwe huis te onderzoeken, vluchtroutes te ontdekken en vertrouwd te raken met de nieuwe geuren en geluiden. Haal de kat niet aan voor dat deze gegeten en gepoetst heeft, zodra hij het wilt komt hij wel naar je toe. Houd hem dan niet vast zodat hij weg kan. Schrik niet van een boze reactie als de hond te dicht in de buurt komt, praat rustig en stel hem gerust (zowel de hond als de kat).

De eerste kennismaking kan nogal wat stress bij beide dieren veroorzaken, stel daarom na enige tijd een rustfase in waarin je met je hond uit gaat of met hem speelt en de kat rustig zijn gang kan gaan. Geef daarna beide dieren de mogelijkheid toenadering tot elkaar te zoeken.

Als beide dieren elkaar accepteren zullen ze vrienden voor het leven worden


Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum!

 
Castratie
Hond bij kat
Kat bij hond
Oudere kat
Poetsgekte
Training
 

Contact
Disclaimer
Copyright