Katten:
De oudere kat

Foto: Het DierenRijk .nl Fotowedstrijd 2004

> De levensverwachting van de kat is de laatste jaren flink gestegen. Een kater wordt gemiddeld zo`n 14 jaar en een poes 16. Als de kat geholpen is wordt de levensverwachting ongeveer 2 jaar hoger.

Als een kat ouder wordt kan hij zijn lichaamstemperatuur minder goed regelen. Hij kan het dan bijvoorbeeld bij kamertemperatuur al koud hebben. In dat geval kan een infraroodlamp uitkomst bieden. Ook het plaatsen van een katten mand of iets anders waar de kat graag op of in slaapt in een kleinere kamer waar je de verwarming constant aan zet kan een oplossing zijn. Als de kat het koud heeft zal hij vanzelf deze kamer opzoeken.

Het is verstandig de kat bij kou niet te lang buiten te laten, als ze problemen met de tempratuur hebben is het heel moeilijk voor ze om weer op de juiste tempratuur te komen.

Oudere katten krijgen vaak een doffe vacht en lijken moe. Soms kan dan warmte verlichting brengen. Door zonnewarmte werken de hormonen en stofwisseling beter waardoor een kat zich beter gaat voelen. De huid kan er ook veel beter van uit gaan zien en eventuele pijn in spieren of gewrichten zal afnemen.

Als de kat zich lusteloos lijkt te voelen maar verder geen ziekteverschijnselen vertoond kan je bij de dierenarts producten krijgen om dit te verhelpen.

Een oudere kat moet veel drinken. Bij het ouder worden neemt de nierfunctie namelijk af en is veel water nodig om de afvalstoffen toch te kunnen afvoeren. Enorme dorst kan echter wijzen op nier- of suikerziekte.
Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum!

 
Castratie
Hond bij kat
Kat bij hond
Oudere kat
Poetsgekte
Training
 

Contact
Disclaimer
Copyright