Katten:
Poetsgekte

Katten poetsen en likken hun vacht vaak wel een paar uur per dag. Soms gaan ze dit echter overdrijven en likken en bijten ze net zo lang tot er bloederige en kale plekken ontstaan. Het is dan van belang dat je snel de oorzaak vindt zodat je er iets aan kan doen.

Bij deze drang, ook wel excessief likken genoemd, is likken bijna een verslaving geworden. Het kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst moet je de dierenarts laten onderzoeken of de kat geen huidparasieten of voedselallergie heeft.

Vaak ligt de oorzaak echter meer op het psychische gebied, stress kan een grote boosdoener zijn. Een verhuizing, verbouwing, veel harde muziek, andere werktijden baas en een nieuwe huisgenoot kunnen die stress veroorzaken. Verveling kan ook tot poetsgekte leiden.

Het is van belang als er veranderingen zijn geweest om extra met je kat te spelen, veel aandacht te geven en hem extra te verwennen. Als je kat alleen is kan het ook aan verveling liggen, dan kan een andere kat in huis nemen misschien uitkomst bieden
Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum!

 
Castratie
Hond bij kat
Kat bij hond
Oudere kat
Poetsgekte
Training
 

Contact
Disclaimer
Copyright