Katten:
Training

Foto: Het DierenRijk .nl Fotowedstrijd 2004

Het is altijd handig als een huisdier komt als je hem of haar roept. Bij honden bijvoorbeeld is dit makkelijk, bij katten niet, maar het is te doen. Neem iets lekkers in je hand en roep de naam van de kat met een hoog stemgeluid. Als hij komt moet je hem het lekkers geven en belonen door bijvoorbeeld te aaien. Doe dit ook als de kat eten krijgt (ook al is hij al bij je) Herhaal dit regelmatig.

Zindelijkheid is vaak niet zo`n probleem, als kitten leren de katjes het al van hun moeder. Het is echter belangrijk dat je je kat in het begin wel zegt waar hij zijn behoefte kan doen, doe dit door hem enkele malen per dag op de kattenbak te zetten. Zorg er ook voor dat dit het eerste is wat je doet als je je katje hebt opgehaald. Als een oudere kat opeens weigert de kattenbak te gebruiken moet je controleren of de vulling nog wel schoon is.

Als je een kat aanschaft wil je deze leren niet aan de meubels te krauwen of in de gordijnen te klimmen, hier moet je direct mee beginnen. Straf om te beginnen slechte dingen af door een plotseling hard geluid, soms kan de plantenspuit ook een oplossing zijn. Om te voorkomen dat je kat overal aan krauwt moet je zorgen voor een krabpaal. Verveling kan ook tot slecht gedrag leiden, zorg vooral bij jongere katten dat er genoeg speeltjes zijn. Bij het aan en afleren moet je zeer consequent zijn, sta je een keer iets toe dan snapt de kat er niets van als hij het even later niet meer mag.

Vaak zijn katten gek op kamerplanten, natuurlijk staan gaten in de bladeren niet mooi, maar vaak zijn de planten ook nog eens giftig. Kijk bij het aanschaffen van planten dan ook goed of ze giftig zijn als je weet dat je kat er wel eens van durft te eten. Om het eten af te leren kan je tabasco op de bladeren smeren. Een andere oplossing is het geven van een eigen plant, kattegras.
Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum!

 
Castratie
Hond bij kat
Kat bij hond
Oudere kat
Poetsgekte
Training
 

Contact
Disclaimer
Copyright