Konijnen:
Snoepgoed

Fotograaf: Ivan de Bree

In de winkel zijn diverse soorten snoepgoed voor konijnen te krijgen, van likstenen tot joghert snoepjes. Deze twee zijn echter voorbeelden van slecht snoep. Van zoutlikstenen kan een konijn nierproblemen krijgen, met in het ergste geval een dodelijke afloop. Van yoghurtsnoepjes die sinds een jaar op de markt zijn wordt een konijn alleen maar heel dik, ook dat kan echter dodelijke gevolgen hebben (zie pagina (te) dik.)

Iets minder schadelijke snoepsoorten zijn knabbeltjes die in vele soorten en maten verkrijgbaar zijn. Ook deze maken konijnen dik. In sommige knabbeltjes zit zout, `s zomers is dit wel goed, maar `s winters is af te raden ze te geven. Dit komt door dat het konijn meer gaat drinken, dat is `s zomers niet verkeerd, maar te veel zout kan ook de nieren aantasten, dat risico loop je vooral als je het konijn het hele jaar door snoepjes met zout geeft. Geloof niet alles wat op de verpakkingen staat: Een konijn heeft geen extra vitamine C nodig en ook geen mineralen.

Naast al dat snoep speciaal voor konijnen kan je het konijn ook ongebrande en ongevette pinda`s geven, de meeste konijnen zijn er dol op, maar ook hier worden ze weer dik van.

Dan kan je het konijn natuurlijk ook groenvoer geven, dit is gezonder en de meeste konijnen vinden het net zo lekker of zelfs lekkerder. Je kunt diverse soorten groente en fruit geven, bijvoorbeeld tomaat, druif, broccoli en wortel. Daarnaast mag je je konijn natuurlijk ook nog andere planten voeren, meer hier over vind je in de (giftige) plantenlijst. Denk ook eens aan (verse of gedroogde) wilgenbladeren van de knotwilg, het groei overal op het platteland en is een echt lekkernij.
Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum! 
Abcessen
Antibiotica
Baarmoederkanker
Blaasproblemen
Darminmobiliteit
Diarree
Evenwichtsziekte
(Gifte) plantenlijst
Haarbal
Homeopathie
Konijnenhokken
Konijn erbij
Madenziekte
Misleidende verpakkingen
Myxomathose
Opvoeding en verzorging
Pasteurella
Rode urine
Snoepgoed
Speelgoed
Speelgoed (2)
Sterillisatie
Symptomenlijst
Te dik
Trommelzucht
VHS
Voeding
Winter
Zindelijk maken
Zomer
 

Contact
Disclaimer
Copyright