Konijnen:
Speelgoed (2)

Fotograaf: Ivan de Bree

In de rubriek konijnen: speelgoed heb je kunnen lezen wat je er aan kan doen om er voor te zorgen dat een konijn zich in zijn hok niet verveeld. Maar ook als je konijn los loopt moet hij iets te doen hebben, anders kan dat nare gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de meubels.

Veel konijnen houden er van als ze ergens op kunnen zitten zodat ze de omgeving beter kunnen overzien. Om aan deze wens te voldoen kan je bijvoorbeeld een opstapje gebruiken. Als je een klein krukje neemt waar ze net onder kan zitten heb je ook aan de tweede wens voldaan, je konijn de mogelijkheid geven zich te kunnen verstoppen. Voor dwerg konijnen kan een grote kartonnen of plastieken buis ook fantastisch zijn, let wel op dat ze er goed inpassen en er dus niet in vast komen te zitten. Bij de kartonnen buis is het knagen er aan niet zo`n probleem (als dit beperkt blijft), als de buis van plastic is moet dit echter voorkomen worden, het is dan ook minder goed speelgoed.

Konijnen staan niet voor niets bekend als dieren die graag graven, ook hier kan je binnenshuis aan toe geven zonder een bak grond te plaatsen. Een oude handdoek of kussen zorgt er voor dat je konijn zich ook in deze behoefte kan voldoen zonder dat heel je huis onder de grond zit. Pas overigens wel op dat er niet van gegeten wordt.

Sommige konijnen vinden het schitterend om met een keukenrol te kunnen gooien, hoewel karton verteerd moet je toch oppassen dat er niet te veel van gegeten wordt. Zelfs een kleine bal wordt door sommigen erg gewaardeerd, het is vaak gewoon een kwestie van kijken wat je konijn wel en niet leuk vindt.

Omdat je moet oppassen dat je konijn niet van het speelgoed eet denk je misschien dat je maar beter niets kan geven, dat is echter juist niet goed omdat zodra je konijn zich verveeld hij van alles gaat uithalen om zich te vermaken... Van snoeren eten is altijd nog iets gevaarlijker dan wat karton.

Tijdens het spelen in huis moet je altijd zorgen dat je konijn niet bij snoeren kan. Echter moet je ook dan altijd een oogje in het zeil houden, eten ze niet van planten (meeste kamerplanten zijn giftig voor konijnen), het speelgoed of aan de meubels? Het kost misschien wat tijd, maar daarmee heb je wel een gelukkig konijn, en daar gaat het toch om?!
Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum! 
Abcessen
Antibiotica
Baarmoederkanker
Blaasproblemen
Darminmobiliteit
Diarree
Evenwichtsziekte
(Gifte) plantenlijst
Haarbal
Homeopathie
Konijnenhokken
Konijn erbij
Madenziekte
Misleidende verpakkingen
Myxomathose
Opvoeding en verzorging
Pasteurella
Rode urine
Snoepgoed
Speelgoed
Speelgoed (2)
Sterillisatie
Symptomenlijst
Te dik
Trommelzucht
VHS
Voeding
Winter
Zindelijk maken
Zomer
 

Contact
Disclaimer
Copyright