Konijnen:
(Te) Dik
Of een konijn te dik is kun je aan meerdere dingen zien, niet alleen de buik wordt namelijk dikker, maar ook de kraag (deze is bij buitenkonijnen echter altijd wat dikker) Daarnaast blijven er bij een te dik konijn uitwerpselen aan het achterwerk kleven, wat weer tot andere problemen kan leiden zoals madenziekte

Allereerst is het belangrijk dat een konijn veel beweging krijgt om op gewicht te blijven of af te vallen. Een half uur per dag is het minimum, deze beweging kan worden geboden door het binnen of in een buitenren laten lopen, speelgoed kan ervoor zorgen dat het konijn ook daadwerkelijk gaat bewegen. Meer informatie hierover vindt u in de rubrieken 'Speelgoed' en 'Speelgoed 2'.

Een andere belangrijke factor is de voeding, daarvoor verwijs ik je naar de rubriek konijnen: voeding. In deze rubriek is een revolutionair konijnendieet opgesteld dat zoals vermeld met kleine aanpassingen ook kan zorgen dat je konijn afslankt.
Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum! 
Abcessen
Antibiotica
Baarmoederkanker
Blaasproblemen
Darminmobiliteit
Diarree
Evenwichtsziekte
(Gifte) plantenlijst
Haarbal
Homeopathie
Konijnenhokken
Konijn erbij
Madenziekte
Misleidende verpakkingen
Myxomathose
Opvoeding en verzorging
Pasteurella
Rode urine
Snoepgoed
Speelgoed
Speelgoed (2)
Sterillisatie
Symptomenlijst
Te dik
Trommelzucht
VHS
Voeding
Winter
Zindelijk maken
Zomer
 

Contact
Disclaimer
Copyright