Tamme ratten:
Aanschaf

Vanaf een leeftijd van 5 weken (4 weken gebeurd ook, maar is eigenlijk te vroeg) mogen ratten worden gescheiden van hun moeder. Te vroege scheiding van hun moeder zorgt er voor dat ze bepaalde stoffen missen die ze anders via de melk hadden binnengekregen. Het gevolg is dat ze minder goed zullen groeien en minder weerstand hebben. Ook oudere ratten zullen overigens een goede band met hun baasje(s) opbouwen.

Sommige asiels vangen ook ratjes op, voor u ratjes aanschaft is het verstandig eerst daar even te informeren. Verder kunt u terecht bij fokkers (zorg er voor dat het geen massafokkerijen zijn, waar het alleen maar om geld draait en ook leveren aan bijvoorbeeld slangenhouders) en dierenwinkels. Vanaf een leeftijd van 5 weken moeten de ratten naar geslacht worden gescheiden, anders koopt u gegarandeerd iets als een 6 voor de prijs van 1. U zult zelf het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes kunnen waarnemen, daar is geen uitleg voor nodig.

Let op het volgende bij de aanschaf:
Koop geen ratten die niet naar geslacht gescheiden zijn
De rat moet gezond en opgewekt zijn. Een gezonde rat is nieuwsgierig, levendig en niet echt angstig of schuw.
De rat mag niet te mager zijn
De rat moet soepel bewegen
De rat heeft geen wondjes of schuurplekken
De vacht is schoon, ligt glad tegen het lichaam aan en glanst. Het diertje mag niet teveel krabben.
De ogen zijn helder en glanzend, tranen niet.
De neus heeft geen korstjes of uitvloeiingen, het ratje niest niet.
De oren zijn schoon (geen wondjes, korstjes of schilfers)
Anus en omgeving moeten schoon zijn
Alle andere dieren in de kooi mogen geen zieke indruk maken.Heb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum!

 
Aanschaf
Algemeen
Huisvesting
In huis
 

Contact
Disclaimer
Copyright