Tamme ratten:
In huis

Het is mogelijk om tamme ratten samen met andere huisdieren te houden. U mag echter niet vergeten dat ratten roofdieren zijn die op kleine prooien jagen. Dieren als hamsters, muizen, gerbils en vogeltjes kunnen het jachtinstinct opwekken. Daarentegen kunnen grotere vogels als papegaaien als verdediging de ratten verwonden .

De combinatie met cavia's en konijnen geeft meestal minder problemen, toch zullen deze dieren zich niet gemakkelijk voelen met tamme ratten in de buurt. Stel de verblijven van de dieren dus buiten elkaars bereik op en voorkom dat de ratjes tijdens het loslopen naar de andere dieren toe gaan.

Samen met honden en katten heeft een ratje doorgaans weinig problemen, hoewel dit voornamelijk afhangt van zijn grotere huisgenoten. Wees altijd alert wanneer er contact tussen deze dieren is, mocht de hond of kat onverwachts uithalen dan kan dat dodelijke gevolgen hebben voor de rat.

Het is heel belangrijk om meerdere ratten samen te houden. Ze zijn heel sociaal en zullen samen spelen, slapen en wassen. Ideaal is een groepje van 6 ratjes van hetzelfde geslacht. 2 is het minimum. Het beste is om dieren uit hetzelfde nest te combineren.

Verschillen tussen mannetjes en vrouwtjes:

Mannetjes:
Zijn aanhankelijker
Zijn in een groep wat onrustiger (stellen een rangorde vast)
Klimmen minder graag en goed
Markeren hun territorium duidelijker
Hebben minder drang tot knagen
Gewicht: 400 - 600 gram

Vrouwtjes:
Zijn groter dan mannetjes
Zijn ondernemender dan mannetjes
Zijn in een groep liever tegen elkaar
Klimmen graag en goed
Hebben een redelijke drang tot knagen
Gewicht: 250 - 400 gramHeb je hier niet kunnen vinden wat je zocht of heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel je vraag gerust op het het forum!

 
Aanschaf
Algemeen
Huisvesting
In huis
 

Contact
Disclaimer
Copyright